Țigări descoperite ascunse în bara de protecție a unui autoturism

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului - I.T.P.F. Sighetu Marmației  au descoperit și confiscat aproximativ 700 pachete de țigări de proveniență ucraineană, care erau ascunse în bara de protecție fața a unui autoturism oprit în trafic. Conducătorul auto este cercetat pentru contrabandă, iar țigările și mașina au fost ridicate în vederea confiscării.

Ieri, 13 iunie 2018, la nivelul Sectorului P.F. Valea Vișeului – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a oprit pentru control, pe D.J. 185, pe raza localității Bistra, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, condus de către Sorin P. de 23 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

Din primele verificări asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în bara de protecție fața a autoturismului mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii șoferul împreună cu autovehiculul în cauză, la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma efectuării unui control amănunțit asupra autoturismului a fost descoperită, în bara de protecție față, cantitatea de 300 de pachete, marca Rothmans, de proveniență ucraineană.

Pe timpul cercetărilor, tânărul a declarat că mai deține un colet cu țigări la domiciliu pe care ulterior l-a predat de bunăvoie lucrătorilor noștri și care s-a dovedit a  conține 390 pachete țigări, de aceeași marcă și proveniență.

Întreaga cantitate de țigări, și anume 690 pachete în valoare de peste 8.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar maramureșeanul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

De asemenea, autoturismul în cauză folosit la activitatea infracțională în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

  • Țigări descoperite ascunse în bara de protecție a unui autoturism
  • Țigări descoperite ascunse în bara de protecție a unui autoturism
  • Țigări descoperite ascunse în bara de protecție a unui autoturism

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe