Tânăr de 17 ani, depistat la volanul unui autoturism în PTF Siret

Polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări faţă de doi cetăţeni ucraineni, mamă şi fiu în vârstă de 17 ani,  care au fost depistaţi  pe sensul de ieșire din țară, călătorind cu un autoturism, la volanul căruia se afla minorul.

Joi, 25 mai a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților, pe sensul de ieșire din țară un cetățean ucrainean, care conducea un autoturism înmatriculat în Ucraina. În autoturism se afla în calitate de pasager o femeie, cu cetățenie ucraineană, în vârstă de 47 de ani.

În momentul prezentării pașapoartelor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că șoferul este minor, , în vârstă de 17 ani, iar persoana din dreapta este mama acestuia. Drept urmare, colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, mama minorului este cercetată penal pentru săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe