Sute de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F. Petea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei  Petea au descoperit aproape 500 de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, în compartimentul marfă al unui microbuz condus de un cetăţean român.

În cursul nopții trecute, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de control specifice, cetăţeanul  român R.S., în vârstă de 40 de ani,  domiciliat pe raza județului Suceava, care se afla la volanul unui microbuz  înmatriculat în Suceava.

Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă au fost descoperite  patru cutii de carton care conțineau cantitatea totală de 473 parfumuri ce purtau însemnele a 36 de mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de 118.250 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.      

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  ,,punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Sute de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate la P.T.F. Petea
  • Sute de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute,  confiscate la P.T.F. Petea

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe