Peste 42.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord


Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat, la sfarsitul saptamanii trecute, aproximativ 42.000 pachete țigări, în valoare de 411.000 de lei, care au fost descoperite în cadrul mai multor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă.

În data 25 februarie a.c., în jurul orei 21.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, pe raza localităţii de frontieră Petrova, două autoturisme de teren Mercedes ML înmatriculate în Spania, respectiv Bulgaria, care se deplasau în viteză spre centrul localităţii.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor legale pentru oprirea celor doua autovehicule, întrucât acestea nu s-au conformat s-a trecut la urmărirea lor.

Pe timpul urmăririi politistii de frontieră au folosit armamentul din dotare, după efectuarea somaţiilor legale prin voce, fiind trase şapte focuri de avertisment în plan vertical şi asupra pneurilor autoturismelor.

La scurt timp, cele două autoturisme au fost descoperite abandonate, iar în acestea a fost observată o impresionantă cantitate de ţigări.

Poliţiştii de frontieră au dispus măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ulterior cele două maşini cu ţigări fiind conduse la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 25.410 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de 229.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismele folosite la activitatea infracțională au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 26 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F.Vicovu de Sus - I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.00, lucrătorii noştri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea frontierei de stat pe direcția  orașului Vicovu de Sus, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, retrăgându-se pe teritoriul statului ucrainean.

Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, totodată procedându-se la monitorizarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite mai multe baxuri cu țigări și o scândură din lemn pe care contrabandiștii au folosit-o pentru a nu lăsa urme peste frontieră.

La inventarierea conţinutului baxurilor a rezultat cantitatea de 7.500 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 82.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, poliţiştii de frontieră și grănicerii ucraineni efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate, descoperind 9.050 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 99.550 lei.

În cauză de efectuează verificări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

  • Peste 42.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Peste 42.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Peste 42.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Peste 42.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Peste 42.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Peste 42.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Peste 42.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe