Peste 19.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 19.140 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 213.100 lei.

Ieri, 30 iulie a.c., în jurul orei 21.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român S.V., în vârstă de 49 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că ar transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spaţii special amenajate în rezervorul și bancheta din spate ale autoturismului, cantitatea de 1.050 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 1.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 De asemenea, autoturismul marca Volkswagen, în valoare de 3.800 lei, a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea spaţii special amenajate pentru transportul țigărilor.

Tot ieri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 17.30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat un autoturism de teren fără număr de înmatriculare, care se deplasa de la frontiera de stat spre localitatea Straja - județul Suceava.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru oprirea autoturismului, efectuând semnalele regulamentare, însă conducătorul maşinii nu a oprit, a efectuat o manevră de întoarcere și a pierdut controlul volanului, răsturnându-se în șanț.

În continuare, șoferul a ieșit din mașină și a fugit în pădurea din apropiere, totodată, în autoturismul răsturnat putându-se observa mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În continuare, s-au luat măsuri specifice de monitorizare a zonei, iar autoturismul abandonat şi coletele descoperite au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.870 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 174.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Brodina și Sarasău din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit în ultimele 48 de ore, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care acestea au fost duse la sediile sectoarelor, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 3.220 pachete cu țigări de proveniență ucraineană (2.970 pachete la SPF Brodina și 250 pachete la SPF Sarasău).

Ţigările în valoare totală de 37.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale.

  • Peste 19.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Peste 19.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Peste 19.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Peste 19.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Peste 19.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Peste 19.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe