Peste 14.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat cantitatea de 14.355 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 168.000 lei, marfă care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 10 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.00, lucrătorii noștri au identificat, în staționare pe raza orașului Siret, jud. Suceava, două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, în urma efectuării unui control amănunțit, au fost descoperite ascunse  în cele două autoturisme, 4.855 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de peste 56.800 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismele în valoare de 19.000 lei fiecare, folosite la transportul țigărilor, au fost indisponibilizate la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit, tot ieri, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediile sectoarelor, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.500 de pachete cu țigări în valoare totală de 111.150 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

  • Peste 14.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord
  • Peste 14.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord
  • Peste 14.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord
  • Peste 14.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe