3.230 pachete țigări confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în Punctul de Frontieră Siret, dar și la frontiera "verde", 3.230  pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marfă care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 2.30, la P.T.F. Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul ucrainean Viorika O., în vârstă de 34 de ani.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra persoanei și bagajelor.

Astfel,  a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, cantitatea de 230 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 345 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat trei colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 35.100 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe