32 de autovehicule furate sau căutate în valoare de 2.170.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră sătmăreni în anul 2019

Azi, 23 ianuarie 2020, la Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate de către polițiștii de frontieră de pe raza județului Satu Mare în anul 2019, activitate la care a participat inspector şef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației - comisar șef de poliție Florin Coman, precum şi reprezentanți ai structurilor din judeţ cu care poliţiştii de frontieră cooperează.

În anul 2019, prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare (PTF Petea, PTF Urziceni, PTF Halmeu), s-a înregistrat un trafic de aproximativ 3.900.000 de persoane care au tranzitat frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire în/din România. De asemenea, au tranzitat frontiera peste 1.495.000 mijloace de transport.

În anul 2019, polițiștii de frontieră sătmăreni au întocmit 326 dosare penale sub aspectul săvârșirii a 407  infracțiuni de către 529 persoane.

De asemenea, în perioada analizară, polițiștii de frontieră sătmăreni au aplicat 685 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 186.000 lei.

Valoarea totală a bunurilor confiscate în cursul anului 2019 a fost de peste 9.740.000 lei.

Migraţia ilegală

Pe linia migraţiei ilegale au fost intensificate măsurile de supraveghere şi control la frontiera de stat, care au dus la descurajarea eventualelor grupuri de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera.

Pe această linie de muncă au fost desfășurate 96 acţiuni proprii şi în comun cu structurile teritoriale ale Inspectoratului pentru Imigrări de pe raza județului Satu Mare.

În urma acestor acțiuni s-au înregistrat 46 dosare penale în care au fost implicaţi 175 de cetăţeni străini, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei. Totodată, au fost reţinuţi şi cercetaţi 4 traficanți de migranţi.

Contrabanda

În anul 2019, pe linia combaterii contrabandei cu țigări, poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor de pe raza județului Satu Mare au înregistrat 43 dosare penale, fiind implicate 40 persoane, sub aspectul săvârşirii a 46 de infracţiuni.

În perioada analizată au fost executate 13 percheziții domiciliare în cadrul unor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări și au fost puse în executare 15 ordonanțe de punere sub sechestru asigurator. Valoarea bunurilor puse sub sechestru se ridică la suma de 1.580.000 lei.

Totodată, a fost descoperită şi ridicată în vederea confiscării cantitatea de  peste 680.000 pachete ţigarete de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 4.840.000 lei.

Pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate au fost executate acţiuni atât independent, cât şi împreună cu structurile de cooperare.

Ca urmare a activităţii desfăşurate au fost înregistrate 32 dosare penale, pentru săvârşirea a 32 infracţiuni de către 32 persoane, cetăţeni români şi străini.

Au fost descoperite 32 autovehicule semnalate ca fiind furate sau căutate de autorităţile din țară, cât şi din străinătate, a căror valoare depăşeşte suma de peste 2.170.000 lei.

La nivelul structurilor de pe raza județului Satu Mare s-a pus accent pe colaborarea cu autorităţile de frontieră din ţările vecine şi s-au desfășurat 165 de misiuni în comun cu poliţia ungară și 68 cu autoritățile de frontieră din Ucraina, pentru supravegherea frontierei de stat, precum și 129 de ședințe și întrevederi de frontieră cu autoritățile statelor vecine.

Situația operativă a inspectoratului a fost una activă şi deosebit de variată, rezultatele obținute de inspectorat reflectând eforturile depuse de poliţiştii de frontieră atât pe linia supravegherii şi controlului trecerii frontierei de stat, cât şi pe linia combaterii infracționalității transfrontaliere.

  • Evaluare STPF Satu-Mare: 32 de autovehicule furate sau căutate în valoare de 2.170.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră sătmăreni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe