Condiții intrare în România a cetățenilor români fără document de identitate/ călătorie

Potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare, cetățenilor români le este garantat dreptul de a călători în străinătate, de a emigra și de a reveni oricând în țară. Nici o autoritate română nu îi poate interzice, în nici o situație, unui cetățean român să se reîntoarcă pe teritoriul României.

Astfel, vă informăm faptul că, potrivit art. 29 din Legea 248/2005, vă poate fi permisă intrarea pe teritoriul României, chiar dacă nu puteți prezenta un document de călătorie valabil, organele Poliției de Frontieră efectuând verificările necesare pentru stabilirea identității și cetățeniei în momentul sosirii dumneavoastră în punctul de trecere a frontierei.

De asemenea, ulterior, ieșirea de pe teritoriul României, vă va fi permisă numai pe baza unui document de călătorie valabil, conform prevederilor art. 6 din Legea 248/2005.

Pentru informații suplimentare în ceea ce privește condițiile de călătorie pe teritoriul altor state tranzitate, vă recomandăm să vă adresați autorităților competente ale acestora.

În speranța că informațiile furnizate au fost clarificatoare, vă mulțumim pentru încredere și vă asigurăm și pe viitor de sprijinul Poliției de Frontieră Române.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe