Zeci de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute și peste 240 grame bijuterii din metal galben și alb fără documente legale, confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat doi cetăţeni români care au încercat să  introducă ilegal în țară 144 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute și  peste 240 grame bijuterii din metal galben și alb, susceptibile a fi din aur și argint, fără documente legale.

* În data de 10.08.2019, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse într-un locaș din cala autocarului, 144 flacoane parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, aparțineau unui cetățean român, în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Galați, fără a deține documente legale pentru acestea.

Bărbatul a declarat că le-a achiziționat din Turcia, cu scopul de a le comercializa în România.

* De asemenea, în jurul orei 07.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Vama Veche, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un alt autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, lucrătorii noștri au descoperit, printre bagajele personale ale unei persoane de sex feminin, în vârstă de 62 de ani, domiciliată pe raza județului Galați, 244 grame bijuterii din metal galben și alb, susceptibile a fi din aur și argint, nedeclarate și fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat bijuteriile din Turcia, cu scopul de a le face cadou, fără a deține documente legale.

Bunurile, în valoare de aproximativ 29.110 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, bijuteriile urmând a fi predate la Trezoreria Constanța, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și au aplicat o amendă contravențională în cuantum de 5.000 lei, conform art. 18 din OUG 190/2000 republicată.

  • Zeci de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute și  peste 240 grame bijuterii din metal galben și alb fără documente legale,  confiscate în P.T.F. Vama Veche
  • Zeci de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute și  peste 240 grame bijuterii din metal galben și alb fără documente legale,  confiscate în P.T.F. Vama Veche

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe