Update: Traficul cu bacul a fost reluat, începând cu ora 18:00, prin Punctele de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele și Bechet

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu informează participanţii la trafic despre faptul că, începând cu ora 18:00,  s-a reluat tranzitarea cu bacul peste fluviul Dunărea prin Punctul  de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele și Bechet.

Autorităţile portuare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (vânt puternic), este sistată temporar tranzitarea cu bacul peste Dunăre prin Punctele de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele și Bechet.

Reamintim faptul că la Punctul de Trecere a Frontierei Zimnicea tranzitarea cu bacul este în continuare sistată temporar ca urmare a unor defecţiuni tehnice raportate de societatea care administrează cursele de ferry-boat.

Vă informăm că Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu ține permanent legătura cu autoritățile bulgare și va dispune toate măsurile aflate în competență, astfel încât, controlul de frontieră să se desfăşoare fluent și operativ, imediat ce condițiile meteorologice vor fi favorabile şi traficul va fi reluat.  

De asemenea, recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea celorlalte puncte de frontieră deschise traficului internațional de la granița cu Bulgaria, precum și consultarea aplicației „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe