UPDATE: Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

În urma perchezițiilor efectuate ieri, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări, polițiștii de frontieră împreună cu ofiţeri din cadrul IPJ Călăraşi au ridicat 16.600 de țigarete, peste 100.000 de lei, aproximativ 20.000 de euro și peste 6.000 de dolari, iar 13 persoane au fost reținute.

Ieri, 10 iunie, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - D.P.C.M.I.I.T., Gărzii de Coastă, Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Timișoara, Giurgiu şi Iaşi împreună cu ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în baza unor mandate emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Călăraşi, au efectuat mai multe percheziții în şaptesprezece locaţii din județele Mehedinţi, Dolj, Tulcea, Giurgiu, Galaţi și Ialomița.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 16.600 de țigarete, 103.050 de lei, 20.695 de euro, 6.250 de dolari, 2 plase monofilament și 220 de litri de motorină.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi introdus fraudulos țigări din Serbia pe teritoriul național, la bordul unor barje şi împingătoare care tranzitează fluviul Dunărea. Ulterior, le-ar fi comercializat către diferite persoane.

Au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere. Față de 13 persoane a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române.

  • UPDATE: Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe