UPDATE: Cetățeanul danez depistat cu droguri la Porţile de Fier II, arestat preventiv pentru 30 de zile

La data de 27.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism–Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cetățean danez, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc şi mare risc, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, distrugere și conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

În cauză, s-a reținut faptul că, la data de 26.01.2023, în timpul controlului efectuat de către polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F Porţile de Fier II, Colonia Porţile de Fier II cu ocazia trecerii frontierei de stat în România, cetățeanul a pornit în trombă și a trecut prin bariera aferentă liniei a doua de control pe care a distrus-o, după ce asupra sa au fost identificate substanţe a căror introducere pe teritoriul României este interzisă.

Inculpatul a fost urmărit de polițiștii de frontieră și a fost în cele din urmă blocat în trafic pe raza localităţii Şimian de poliţiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Mehedinţi.

Cu ocazia testării inculpatului cu aparatul DrugTest de către poliţiști din cadrul Biroului Rutier acesta a fost depistat pozitiv la cocaină.

În urma controlului autoturismului condus de inculpat au fost identificate 165 comprimate  care conţin ca substanţă activă Alprazolam și 697 comprimate  care conţin ca substanţă activă Oxicodonă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile a inculpatului.

Activitățile judiciare au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, polițiștilor de frontieră și polițiștilor din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe