UP DATE: Țigări de contrabandă, descoperite la bordul unei nave în Portul Constanța Sud Agigea cu sprijinul câinelui poliţist Pobaza

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Autoritatea Vamală a calculat prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului în cazul ţigărilor de contrabandă descoperite în cursul zilei de 28 decembrie a.c. la bordul unei nave în Portul Constanţa Sud Agigea, acesta ridicându-e la suma de 100.717 lei.

În data de 30.12.2020 au fost viraţi în contul statului suma de 100.717 lei.

Prin acţiunile concertate pe linia contrabandei cu ţigări efectuate de Garda de Coastă, împreună cu  procurorii din cadrul parchetelor constănţene  şi reprezentanţii Autorităţii Vamale, în ultimele şase luni, au fost confiscate un număr de 8.928.040 ţigări, reuşindu-se încasarea la bugetul statului a sumelor rezultate din prejudiciul calculat în cuantum de aproximativ 500.000 lei.

Reamintim că finalitatea activităţii este aportul exclusiv al reprezentanţilor celor trei autorităţi.

Reamintim faptul că, în data de 28.12.2020, în jurul orei 11.00, în urma activităților informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Agigea, au efectuat un supracontrol la o navă sub pavilion Sierra Leone, ancorată  în Portul Constanța sud Agigea.

În urma efectuării controlului amănunțit, la care a participat și câinele poliţist Pobaza specializat în detectare de tutun, în tancul de balast al navei a fost depistată, ascunsă și nedeclarată, cantitatea de 7.450 de pachete cu țigări netimbrate. 

La cercetări, s-a stabilit că țigările în cauză au fost achiziționate dintr-un port din Libia, de către trei marinari sirieni aflați pe nava acostată în port.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 119.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, iar la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

  • UP DATE: Țigări de contrabandă, descoperite la bordul unei nave în Portul Constanța Sud Agigea cu sprijinul câinelui poliţist Pobaza

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe