Un politist de frontiera a refuzat sa se lase mituit

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Timis, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita fata de doua persoane identificate ieri, 14 noiembrie a.c., in timp ce intentionau sa scoata din tara un minor fara documente legale, sens in care au incercat sa mituiasca un politist de frontiera. Acesta a refuzat sa se lase mituit si a sesizat ofiterii S.J.A. Timis.

Joi, 14 noiembrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Timisoara, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de iesire din Romania, doua persoane, o femeie si un barbat, care insoteau o minora.

Cu ocazia efectuarii formalitatilor specifice, politistul de frontiera a constatat ca cei doi adulti nu aveau documentele legale necesare pentru iesirea din tara a minorului, fapt ce a fost adus la cunostinta celor in cauza.

In aceste imprejurari, barbatul i-a oferit cu titlu de mita agentului de politie de frontiera un plic in care se afla suma de 100 lei, pentru ca acesta din urma sa nu-si indeplineasca atributiile legale in urma celor constatate si pentru a-i permite minorei sa iasa din tara fara a fi respectate conditiile prevazute de lege.

Politistul de frontiera a refuzat mita si a denuntat fapta ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Timis, care s-au prezentat la fata locului impreuna cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis si au constatat savarsirea infractiunii.

Cele doua persoane au fost prezentate Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, in vederea continuarii cercetarilor pentru comiterea infractiunii de dare de mita, fapta prev. si ped. de art. 7 alin. 2 din Legea 78 / 2000 cu referire la art. 255 C. pen.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe