Un cetățean din Gambia a încercat să iasă din țară pe la frontiera aeriană cu un permis de ședere expirat

O echipă comună formată din polițist de frontieră și lucrător de la imigrări  a depistat, în urma unei acțiuni punctuale desfășurată în cadrul Aeroportului Henri Coandă - Otopeni, un cetăţean din Gambia care a încercat să iasă din țară, cu un permis de ședere expirat.  Bărbatul a fost predat lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări Ilfov, pentru a dispuse măsurile legale care se impun.

În data de 02.04.2024, o echipă mixtă formată din polițist de frontieră și lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări a executat o acțiune  polițienească punctuală în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă București. Astfel, a fost verificat un bărbat care se afla în zona porții de îmbarcare în direcția Stuttgart, Germania.

Echipa de polițiști a solicitat persoanei biletul de îmbarcare și documentele de călătorie, iar aceasta a prezentat un pașaport eliberat de autoritățile din Gambia și un permis de ședere eliberat de autoritățile germane.

În urma verificării documentelor cu ajutorul dispozitivului mobil care folosește aplicația eDAC conectată la bazele de date relevante ale autorităților române și a celor din Spațiul Schengen, lucrătorii au constatat faptul că permisul de ședere eliberat de autoritățile germane este expirat, iar bărbatul nu deține niciun document care să îi justifice șederea legală într-un stat Schengen.

Cetățeanul străin a fost predat lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări Ilfov, pentru a dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe