Trei irakieni, ascunși printre baloți de ață, depistaţi la P.T.F. Giurgiu


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu baloți de ață, trei cetățeni irakieni care intenţionau să intre ilegal în România.

În data 12.07.2019, în jurul orei 00.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Man, înmatriculat în Turcia, cetăţeanul turc Y.M., în vârstă de 46 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, baloți de ață din Turcia pentru o societate din Ucraina.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.  

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse trei persoane de sex masculin, care nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără știrea șoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui alt cetățean turc a cărui identitate nu o cunosc, căruia i-au plătit 1.000 de euro fiecare. Totodată, cei trei au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor irakieni, iar conform protocolului româno - bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Trei irakieni, ascunși printre baloți de ață, depistaţi la P.T.F. Giurgiu
  • Trei irakieni, ascunși printre baloți de ață, depistaţi la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe