Trei cetățeni din Nepal, depistați în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat trei cetățeni din Nepal, care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia, având dreptul de ședere expirat în România.

În data de 20.05.2019, ora 10.30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, aflat in misiune de supraveghere a frontierei de stat, a observat pe direcţia localității de frontieră Clarii Vii, la aproximativ 100 m de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia i-au depistat pe cei trei cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 22 și 36 de ani, având dreptul de ședere pe teritoriul României expirat, din data de 14.05.2019. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă întrucât doreau să ajungă în state din vestul Europei.  

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei trei tineri fiind preluați de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

  • Trei cetățeni din Nepal, depistați în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe