Trei cetăţeni albanezi și unul din Kosovo, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră cărășeni au depistat, în zona de competenţă, patru cetăţeni străini, trei albanezi și unul din Kosovo, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, deoarece aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. Cei patru cetățeni străini  au fost preluați de autorităţile sârbe în baza acordului de readmisie.

În data de 22.12.2018, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița, judeţul Caraș-Severin, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în urma căreia au depistat, în apropierea localității de frontieră Grădinari, județul Caraș Severin, patru persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei în cauză la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că trei cetățeni sunt din Albania, iar unul dintre ei este din Kosovo, având vârste cuprinse între 25 și 29 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cele patru persoane au fost preluate de autorităţile sârbe, în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

  • Trei cetăţeni albanezi și unul din Kosovo, opriţi la frontiera cu Serbia

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe