Trei autoturisme căutate de autorităţi, descoperite la frontieră

În ultimele două zile, poliţiştii de frontieră au identificat trei autoturisme care figurau în bazele de date ca fiind căutate de către autoritățile din Marea Britanie, respectiv Danemarca. Cele trei vehicule, în valoare de aproximativ 200.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În data de 20.07.2018, în jurul orei 02.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad - I.T.P.F. Timișoara, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român B. C., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului Timiș, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie.

La solicitarea poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi certificatul de înmatriculare  la control, document ce avea însemnele autorităţilor britanice.

La controlul specific, lucrătorii noştri au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia original, acesta fiind fals. Totodată, polițiștii de frontieră au mai constatat faptul că autoturismul figurează ca fiind furat, alertă introdusă de autoritățile din Marea  Britanie în data de 16.07.2018, iar plăcuțele de înmatriculare ale acestuia aparțineau altui autoturism.

Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că a obţinut documentul și autoturismul din Marea Britanie, în urmă cu două zile, în schimbul sumei de 7000 de lire şi nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul ar fi fals sau că autoturismul ar fi căutat de către autorităţi.

Drept urmare, autoturismul în valoare de aproximativ 60.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, tăinuire și uz de fals.

În data de 19.07.2018, ora 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I - Sectorul Poliției de Frontieră Dr.Tr.Severin, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat cetățeanul român H.C., în vârstă 38 de ani, cu domiciliul în Alba Iulia, conducând autoturismul Audi A6.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Marea Britanie.

Față de cele constatate, persoana în cauză susține că nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul este căutat de către autoritățile din Marea Britanie. Mijlocul de transport, în valoare de 70.000 de lei, va fi indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În cauză polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire pentru persoana de cetățenie română care conducea autoturismul, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș - I.T.P.F. Oradea au identificat în data de 19.07.2018, ora 14.00, în timpul efectuării formalităţilor specifice de control, un  cetățean din Danemarca, C. H., în vârstă de 40 de ani, care călătorea cu un ansamblu auto tip platformă, înmatriculat în România, pe care transporta un autoturism marca Mercedes A Klasse.

La controlul de frontieră, bărbatului i-au fost solicitate pe lângă documentele de identitate și documentele mașinii transportate pe platformă. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că mașina figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Danemarca.

Faţă  de  cele constatate, şoferul a declarat că a achiziționat mașina de pe un site, plătind suma de 9.600 euro și a apelat la un prieten ca să-i transporte mașina, pe platformă, din Danemarca în Ungaria. Acesta a mai adăugat că din Ungaria până în România a preluat el platforma şi nu avea cunoştinţă despre faptul că mașina este căutată de către autoritățile din Danemarca.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 70.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  • Trei autoturisme căutate de autorităţi, descoperite la frontieră
  • Trei autoturisme căutate de autorităţi, descoperite la frontieră
  • Trei autoturisme căutate de autorităţi, descoperite la frontieră
  • Trei autoturisme căutate de autorităţi, descoperite la frontieră
  • Trei autoturisme căutate de autorităţi, descoperite la frontieră
  • Trei autoturisme căutate de autorităţi, descoperite la frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe