Traficul la frontieră în data de 27 ianuarie 2023

În data de 27.01.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 141.500 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 41.000 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 69.099 de persoane, dintre care 7.213 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 27.01.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.415.076 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 39 de fapte ilegale (23 de infracţiuni şi 16 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • bunuri ridicate în vedere confiscării, în valoare de aproximativ 52.300 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 7.900 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 23 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 32 cetăţeni români din diferite motive legale.

În cazul în care plănuiți o călătorie în aceste zile avem rugămintea să verificați situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline , pentru a vă asigura că circulația prin punctele de frontieră pe care doriți să le tranzitați nu este afectată de condițiile meteo actuale (ninsori, viscol și temperaturi scăzute).

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe