Traficul la frontieră în data de 21 ianuarie 2023

În data de 21.01.2023, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 204.300 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care 129.500 de persoane doar pe sensul de ieșire, și peste 57.600 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 82.000 de persoane, precum și 31.400 de mijloace de transport.

Având în vedere că este minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, mulţi cetăţeni români aleg să călătorească  în alte țări, aspect ce ar putea determina o creştere a valorilor de trafic în mod special pe sensul de ieşire din ţară, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, atât de suplimentare a personalului, cât şi a arterelor de control.

Formalităţile de frontieră la ieşirea din România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Întrucât cele mai tranzitate puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria sunt PTF Nădlac II şi PTF Petea, în continuare recomandăm cetăţenilor români utilizarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional  şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, în ultimele 24 de ore au intrat în ţară noastră  8.477 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 21.01.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.371.056 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 54 de fapte ilegale (31 de infracţiuni şi 23 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • bunuri ridicate în vedere confiscării, în valoare de aproximativ 915.000 de lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 700 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 24 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 21 de cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe