Trafic restrictionat temporar pentru autovehiculele de marfa, la trei puncte de trecere de la frontiera romano-sarba

Autoritatile sarbe au informat Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, prin intermediul Aparatului Imputernicitului de Frontiera pentru frontiera romano-sarba, cu privire la faptul ca, incepand cu data de 31.01.2014, din cauza conditiilor meteo nefavorabile (vant puternic, gheata si inzapezirea drumurilor) a fost oprita temporar circulatia pentru toate autovehiculele de marfa pe teritoriul Republicii Serbia, pe comunicatiile spre Punctele de Trecere a Frontierei Jimbolia, Moravita si Naidas.

In vederea evitarii aglomerarilor ce pot aparea din cauza suprasolicitarii, din punct de vedere al tranzitului, a celor trei puncte de trecere de la frontiera cu Serbia, conducerea I.T.P.F. Timisoara recomanda soferilor autovehiculelor de marfa sa foloseasca, pentru iesirea din tara in aceasta perioada, Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I, din judetul Mehedinti.

Pana in prezent nu au fost inregistrate aglomerari ale punctelor de trecere a frontierei romano-sarbe, iar traficul de calatori si autoturisme se desfasoara in conditii normale, operativ, fluent si civilizat.

Conducerea I.T.P.F.Timisoara va dispune, la ridicarea restrictiilor, masurile necesare (suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea in punctul de trecere a frontierei, crestere a numarului arterelor de control a TIR-urilor, daca situatia o va impune) pentru evitarea aglomerarilor si realizarea unui control operativ si fluent.

Totodata, politistii de frontiera vor asigura in permanenta sprijin participantilor la trafic si impreuna cu autoritatile competente vor actiona in comun in vederea interventiei in caz de urgenta.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe