Trafic ingreunat prin Punctul de Trecere a Frontierei Zimnicea

Ca urmare a faptului ca traficul prin P.T.F. Giurgiu a fost restrictionat pentru autovehiculele de mare tonaj, astazi, la Punctul de Trecere a Frontierei Zimnicea, judetul Teleorman, se inregistreaza cresteri ale valorilor de trafic pentru autocamioane.

Cresterea timpului de asteptare la frontiera este determinata de numarul mare de automarfare care s-au prezentat la iesirea din tara si de faptul ca traversarea fluviului Dunarea se efectueaza cu bacul, care are un program determinat.

Pentru evitarea aglomerarilor, recomandam soferilor de autocamioane sa foloseasca si celelalte puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria:

P.T.F. Vama Veche - jud. Constanta; P.T.F. Negru Voda - jud. Constanta; P.T.F. Calafat - jud. Dolj; P.T.F. Bechet - jud. Dolj.

Mentionam ca la nivelul I.T.P.F. Giurgiu s-au dispus masurile necesare pentru derularea formalitatilor de frontiera cu operativitate prin suplimentarea personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor si marirea numarului arterelor de control la automarfare, in functie de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

De asemenea, s-a luat legatura cu autoritatile de frontiera din R. Bulgara, in vederea stabilirii masurilor care se impun in astfel de situatii.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe