Tineri din Maroc şi Siria, cu cărţi de identitate italiene false, depistaţi la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat – judeţul Dolj au depistat trei tineri din Maroc şi Siria care au încercat să intre ilegal în România, folosind cărţi de identitate false, cu scopul de a ajunge în Italia.

În data de 17.06.2020, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat feroviar - I.T.P.F. Giurgiu, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasageri în trenul care circula pe ruta Sofia – Craiova, trei persoane, două de sex feminin și una de sex masculin, care au prezentat la controlul de frontieră cărți de identitate cu însemnele autorităţilor italiene.

Cu ocazia verificării documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că documentele prezentate erau false.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cele două femei sunt din Maroc, iar bărbatul este cetățean sirian, cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani. Aceștia au declarat că au procurat cărțile de identitate din Bulgaria, de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, contra sumei de 4.000 de euro fiecare și au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Italia.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Tineri din Maroc şi Siria cu cărţi de identitate italiene false, depistaţi la P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe