Ţigări, textile și încălţăminte contrafăcute, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 144 perechi de încălțăminte și 439 articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, precum și 540 pachete cu țigări pe care un cetățean bulgar și doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară. 

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în două autocare și într-un microbuz, în compartimentele destinate bagajelor, 144 perechi de încălțăminte și 439 articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, precum și 540 pachete cu țigări.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean bulgar și doi cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 35 și 58 de ani. Aceștia  au declarat că intenționau să comercializeze produsele și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate se ridică la suma totală de 92.280 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de Legea 227/2015 și „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Ţigări, textile și încălţăminte contrafăcute, descoperite la P.T.F. Giurgiu
  • Ţigări, textile și încălţăminte contrafăcute, descoperite la P.T.F. Giurgiu
  • Ţigări, textile și încălţăminte contrafăcute, descoperite la P.T.F. Giurgiu
  • Ţigări, textile și încălţăminte contrafăcute, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe