Țigări descoperite la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 4.850  pachete cu țigări ascunse într-un spațiu special amenajat în bordul unui autoturism, dar și la frontiera ,,verde”.

Ieri, 05 ianuarie a.c., în jurul orei 08.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, o femeie, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, I. B., în vârstă de 21 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului cantitatea de 350 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 525 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 13.800 de lei a fost indisponibilizat întrucât avea  un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Totodată, tânăra a fost sancționată contravențional de către lucrătorii Biroului Vamal Siret, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

*Şi în data de 04 ianuarie 2019, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, județul Suceava, mai multe persoane care transportau, în spate, de la frontiera de stat spre interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 9 colete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu țigări, a căror valoare se ridică la suma de 52.650 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

  • Țigări descoperite în bordul unui autoturism
  • Țigări descoperite în bordul unui autoturism
  • Țigări descoperite în bordul unui autoturism
  • Țigări descoperite în bordul unui autoturism

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe