Țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord

Peste 5.500 pachete de țigări, ascunse într-un autoturism și la frontiera verde, au fost descoperite, ieri, de lucrătorii din cadrul ITPF Sighetu Marmației.

Într-unul din cazuri, pentru a opri contrabandiştii care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

În data de 5 februarie a.c.,  în jurul orei 23.30, în PTF Halmeu, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul maghiar Jozsef M., în vârstă de 44 de ani, conducând un autoturism marca Peugeot 306.

Existând suspiciuni că acesta ar putea transporta țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit cantitatea de 608 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ascunse într-un loc special amenajat în podeaua și pragurile autoturismului.

Țigările în valoare de 2.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către organele vamale cu amendă în cuantum de 10.000 de lei.

Totodată, autoturismul în cauză a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea confecționat un loc special amenajat pentru transportul țigărilor.

 

În data de 5 februarie a.c., în jurul orei 20.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, iar în momentul în care bărbații au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean. Pe timpul acțiunii, pentru oprirea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor prin voce, a fost folosit armamentul din dotare, fiind trase șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar la fața locului au fost descoperite 10 colete care conțineau cantitatea de 4.940 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 57.900 lei.

În continuare se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

  • Țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord
  • Țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord
  • Țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord
  • Țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe