Țigări de contrabandă confiscate în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I


Poliţiştii de frontieră mehedinteni şi inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier I au confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului cu produse acizabile, 314 de pachete cu  ţigarete netimbrate, ascunse într-un autoturism al cărui rezervor de combustibil  fusese special modificat pentru traficul ilicit cu ţigări de contrabandă

În data de 04.02.2018, ora 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru a intra în România cetateanul roman C. Mircea, în vârstă de 59 de ani,  conducător al unui autoturism Mercedes.

În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul PTF Porţile de Fier I polițiștii de frontieră au solicitat inspectorilor din cadrul Biroului Vamal  efectuarea unui control amănunţit al autoturismului.

Astfel, echipa comună, formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontiera, a descoperit ascunsă în rezervorul special modificat al autoturismului, cantitatea de 314 de pachete cu ţigări netimbrate marca „Ashima”. Bărbatul în cauza nu a declarat cantitatea de tigari şi a încercat să o sustragă de la controlul vamal.

De asemeneea, în luna mai a anului trecut C. Mircea a fost depistat și sancționat de Biroul Vamal Portile de Fier I pentru savârșirea aceleiași fapte.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de Biroul Vamal Porţile de Fier I, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontiera, iar  C. Mircea este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

  • Țigări de contrabandă confiscate în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe