Țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră din Județul Olt în urma unor percheziţii

Poliţiştii de frontieră din cadru Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit şi ridicat în vederea confiscării, în urma a trei percheziţii, aproximativ 20.000 de ţigarete de contrabandă, ce urmau a fi comercializate pe piața neagră din zonă.

În data de 14.10.2020, în baza informațiilor deținute la nivelul Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au efectuat trei perchiziții domiciliare pe raza județului Olt, două la sediile unor societăți comerciale și una la domiciliul unei persoane fizice.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 19.520 ţigarete, diferite mărci, fără marcaje fiscale, în valoare de aproximativ 12.700 lei.  

Persoanele implicate, doi cetățeni români în vârstă de 28, respectiv 52 ani, au fost conduse la sediul STPF Olt pentru audieri și stabilirea întregii activități infracționale.

Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării și predată Direcției Regionale Vamale Craiova pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”contrabandă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin 3 Legea 86/2006 modificată.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe