Statuetă datând din secolul II, sustrasă de la Muzeul Corabia, descoperită de către polițiștii de frontieră din Olt

Cu ocazia unor percheziții domiciliare desfășurate în luna martie a.c. de către polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, la persoane suspecte a desfasura activități de contrabandă cu țigari, de la domiciuliul uneia dintre persoane, au fost ridicate mai multe obiecte susceptibile a face parte din patrimoniul cultural national. Din investigațiile ulterioare desfășurate a reieșit că unul dintre obiecte, respectiv o statuetă din marmură care face parte din cultul populației din epoca romană, având sculpatată pe ea un cavaler trac, datează din secolul II și a fost sustrasă în anul 1991 din situl muzeului Sucidava.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de tăinuire, faptă prevazută și pedepsită de art. 270 din C.P., cercetările urmând a fi continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Prachetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

  • Statuetă datând din secolul II, sustrasă de la Muzeul Corabia, descoperită de către polițiștii de frontieră din Olt

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe