Situația punctelor de frontieră de la granița cu R. Bulgaria

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în punctele de trecere ale frontierei de la granița cu R. Bulgaria circulaţia autovehiculelor se desfăşoară doar prin P.T.F. Giurgiu - Russe pentru autovehicule în greutate de  până  la 7,5 tone și P.T.F. Calafat-Vidin pentru toate categoriile de autovehicule. Precizăm faptul că prin cele două puncte de frontieră se circulă în condiții de iarnă și că polițiștii de frontieră români colaborează în permanență cu omologii lor bulgari în vederea fluidizării traficului.

Prin punctele de trecere ale frontierei Turnu-Măgurele, Zimnicea și  Bechet nu se desfășoară activități specifice de trecere din cauza imposibilității transbordării cu BAC-ul.

De asemenea, pentru  P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Negru Vodă și P.T.F. Ostrov sunt restricții de trafic pe drumurile care fac legatura cu punctele de frontieră de pe teritoriul celor două state, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza conțiilor meteo nefavorabile. Conducătorii auto care tranzitează granița sunt direcționați spre locurile de parcare special amenajate din zonele adiacente punctelor.

De asemenea, Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră bulgare în vederea informării participanţilor la trafic cu privire la condiţiile de drum şi eventuale restricţii de circulaţie spre localităţile de frontieră. 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe