Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 10.09.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 150.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 40.000 mijloace de transport (dintre care 12.700 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 73.300 persoane cu 19.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 76.700 persoane cu 20.400 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 41.100 de persoane şi 18.100 de mijloace de transport (5.300 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 25.000 de persoane cu 9.700 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 66 fapte ilegale (31 infracţiuni şi 35 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 82.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 8.000 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară pentru un număr de 27 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din țară pentru un număr de 15 cetăţeni români din diferite motive legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe