Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 13.06.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 127.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 39.600 mijloace de transport (dintre care 12.600 automarfare). Pe sensul de intrare în țară au fost aproximativ 65.000 persoane cu 20.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 62.000 persoane cu 19.600 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 42.700 de persoane şi 19.300 de mijloace de transport (6.000 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 21.000 de persoane cu peste 9.900 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 57 fapte ilegale (24 infracţiuni şi 33 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 25.585 lei.
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 26.000 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară pentru un număr de 49 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din țară pentru un număr de 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe