Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 02.04.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 66.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 25.800 mijloace de transport (dintre care 9.100 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 36.000 persoane cu 14.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 30.300 persoane cu 11.600 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.800 de persoane şi 12.100 de mijloace de transport (2.100 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 9.500 de persoane cu 4.000 mijloace de transport.

În prezent, valorile de trafic în punctele de frontieră pentru persoane și autoturisme sunt la valori normale pentru aceasta perioada, traficul desfășurându-se fluent fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia aglomerărilor.

Informaţii privind situaţia traficului si a timpului de asteptare in punctele de frontieră se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 48 fapte ilegale (38 infracţiuni şi 10 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 4.185 lei.
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 32.800 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară pentru un număr de 33 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din țară pentru un număr de 21 cetăţeni români din diferite motive legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe