Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 28.02.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 58.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 23.600 mijloace de transport (dintre care 9.800 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 29.400 persoane cu 11.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 28.900 persoane cu 12.500 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 24.300 de persoane şi 11.700 de mijloace de transport (4.300 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 13.300 de persoane cu 7.200 mijloace de transport.

Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 40 fapte ilegale (17 infracţiuni şi 23 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 12.700 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 10.900 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 18 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a cetăţeni români din diferite motive legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe