Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 25.600 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 17.000 pe sensul de intrare şi 8.600 pe cel de ieşire din ţară şi peste 16.700 mijloace de transport, dintre care aproximativ 10.700 pe sensul de intrare și 6.000 pe sensul de ieșire din țară.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 16 fapte ilegale (7 infracţiuni şi 9 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 4.200 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 10 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 2 cetăţeni români din diferite motive legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe