Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 254.100 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 104.600 pe sensul de intrare şi 149.500 pe cel de ieşire din ţară şi peste 60.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 24.000 pe sensul de intrare și 36.000 pe sensul de ieșire din țară.

Recomandăm participanţilor la trafic folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară unde sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier (pe raza judeţelor Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare) şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 58/53 de benzi de control pe sens.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 42 fapte ilegale (22 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 393.100 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 2.700 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 24 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 19 cetăţeni români din diferite motive legale.

 

NOTA: cazurile semnificative vor fi prezentate, pe larg, în cadrul unor ştiri de presă distincte.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe