Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

       

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut aproximativ 145.800 persoane, cetățeni români și străini, dintre care 71.000 pe sensul de intrare şi 74.800 pe cel de ieşire din ţară şi aproximativ 39.100 mijloace de transport, dintre care 18.500 pe sensul de intrare și aproximativ 20.600 pe sensul de ieșire din țară.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp. 

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 44 fapte ilegale (27 infracţiuni şi 17 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 422.800 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 7.300 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 16 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 10 cetăţeni români din diferite motive legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe