Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 191.200 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 93.100 pe sensul de intrare şi 98.100 pe cel de ieşire din ţară şi peste 43.700 mijloace de transport, dintre care 21.300 pe sensul de intrare și 22.400 pe sensul de ieșire din țară. 

Reamintim că accesând aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 77 fapte ilegale (46 infracţiuni şi 31 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 455.400 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 6.200 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 26 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe