Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

 

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 223.500 persoane, cetățeni români și străini, dintre care 109.500 pe sensul de intrare şi 114.000 pe cel de ieşire din ţară,  precum şi peste 54.600 mijloace de transport (26.900 la intrarea în ţară și 27.700 la ieșire din țară).

Anul trecut, în aceeași dată (09.08.2017) au intrat și ieșit în/din România un număr de peste 200.800 de persoane (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-situatia-la-frontiera-in-ultimele-24-de-ore-10053.html).

Valorile de trafic se încadrează în parametrii sezonului estival, controlul de frontiera fiind eficient şi operativ.

De asemenea, reamintim că accesând aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 46 fapte ilegale ( 23 infracţiuni şi 23 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 705.360 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 14.720 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 36 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 17 cetăţeni români din diferite motive legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe