Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 15.10.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 61.800 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 28.300 mijloace de transport (dintre care 13.200 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 28.800 persoane cu 13.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 33.000 persoane cu 14.600 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 26.200 de persoane şi 13.800 de mijloace de transport (6.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 11.500 de persoane cu 6.600 mijloace de transport.

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 50 fapte ilegale (35 infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 183.700 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 11.100 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 40 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 11 cetăţeni români din diferite motive legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe