Sirieni aflaţi în tranzit în România, depistaţi de poliţiştii de frontieră cu documente false

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Otopeni au depistat doi cetăţeni sirieni, aflaţi în tranzit spre Stockholm, care intenţionau să ajungă în Suedia, în baza unor documente false.

În data de 10.12.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Otopeni s-au prezentat pentru a intra în zona de tranzit a aeroportului, călătorind din direcţia Beirut cu destinaţia Stockholm, două persoane, o femeie şi un bărbat, care s-au legitimat cu paşapoarte siriene valabile, precum şi cu permise de şedere având însemnele autorităţilor din Grecia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permiselor de rezidenţă elene prezentate la control, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare constatând faptul că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 54, respectiv 62 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în Suedia şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că documentele de rezidenţă ar fi fost false.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals şi uz de fals, iar celor două persoane nu li s-a permis continuarea călătoriei, urmând a fi returnate în direcţia Beirut.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe