Seful Garzilor Federale de Frontiera din Elvetia, in vizita la Politia de Frontiera Romana

In perioada 02 - 05.09.2013, o delegatie a Garzilor Federale de Frontiera din Confederatia Elvetiana, condusa de seful institutiei, domnul general de brigada Jurg Noth,a efectuat o vizita oficiala la Politia de Frontiera Romana, in scopul dezvoltarii contactelor bilaterale dintre structurile politiei de frontiera din cele doua state.

Cu ocazia acestei intalniri, inspectorul general al Politie de Frontiera, chestor sef de politie Ioan Buda, a prezentat oficialilor elvetieni structura, competentele si atributiile Politiei de Frontiera Romane, precum si activitatile derulate pentru indeplinirea obiectivelor asumate de Politia de Frontiera pentru aderarea la Spatiul Schengen.

Delegatia elvetiana a vizitat, la sediul I.G.P.F., Centrul de Comanda si Control al Politiei de Frontiera Romane, care are ca principala utilitate colectarea si procesarea informatiilor de la sistemele de supraveghere si control instalate pe frontiera, in scopul optimizarii timpului de raspuns si al gestionarii resurselor la un nivel unitar.

Totodata, delegatia elvetiana s-a deplasat la Constanta si Tulcea, pentru a vizita Sistemul Integrat Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra (SCOMAR).

Aici au fost prezentate activitatile desfasurate de politistii de frontiera din zona de responsabilitate a Garzii de Coasta, dotarile Politiei de Frontiera pe linie de mobilitate navala, precum si actiunile intreprinse in vederea securizarii frontierelor externe Schengen si UE, cu precadere a frontierei albastre.

De asemenea, membrii delegatiei elvetiene au participat la o misiune de supraveghere aeriana si navala pe Dunare, la frontiera romano - ucraineana.

Cu ocazia vizitei in Romania, delegatia elvetiana a apreciat Politia de Frontiera Romana ca fiind un partener competent si credibil in lupta impotriva infractionalitatii transfrontaliere si o institutie care se bucura de respectul si aprecierea structurilor similare din tarile membre UE.

Aceasta vizita se inscrie in programul derulat de Politia de Frontiera Romana in scopul intensificarii relatiilor de cooperare inter-institutionala internationala in domeniul frontalier, in vederea asigurarii securitatii frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe