Şedinţa Consiliului Consultativ al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră

În perioada 09-10 decembrie 2019, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră se desfăşoară Şedinţa Consiliului Consultativ Superior al IGPF.

Cu acest prilej, domnul secretar de stat, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu a transmis mesajul conducerii MAI membrilor consiliului şi a punctat, împreună cu aceştia, principalele direcţii de acţiune ale Poliţiei de Frontieră Române pentru perioada următoare.

Şedinţa Consiliului Consultativ Superior este condusă de  inspectorul general al IGPF - chestor general de poliţie Ioan Buda şi reuneşte inspectorii şefi ai inspectoratelor teritoriale ale PFR şi directorul Gărzii de Coastă, adjuncţii pe logistică ai acestora, şefi de sectoare, directorii şcolilor Poliţiei de Frontieră, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale și profesionale.

Consiliul Consultativ Superior al IGPF se întruneşte periodic, context în care se analizează situaţia operativă înregistrată la frontierele Românei, tendinţele europene şi naţionale în contextul migraţiei ilegale, precum şi o serie de tematici specifice domeniului Poliţiei de Frontieră.

La finalul activităţii vor fi adoptate o serie de măsuri şi vor fi formulate recomandări care au ca scop îmbunătăţirea activităţii PFR atât în plan operativ, logistic, dar şi pe linia formării şi pregătirii personalului. 

  • Şedinţa Consiliului Consultativ al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră
  • Şedinţa Consiliului Consultativ al IGPF

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe