Șase sirieni, depistaţi trecând ilegal frontiera peste fluviul Dunărea, cu o ambarcaţiune

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – I.T.P.F. Timişoara au depistat șase cetăţeni sirieni, care au încercat să intre ilegal în ţară traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

În data de 02.08.2020, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin - judeţul Mehedinți au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţie care a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a întors.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut la malul românesc al Dunării, pe direcţia localităţii Ostrovul Corbului, şase cetățeni străini, toţi bărbaţi.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, persoanele au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu barca, pe teritoriul statului vecin fiind ajutați de către un cetățean străin. Aceştia intenționau să-și continue deplasarea spre ţări din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Șase sirieni, depistaţi trecând ilegal frontiera peste fluviul Dunărea, cu o ambarcaţiune

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe