Şapte nigerieni, opriţi la graniţa cu Serbia


Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat şapte cetăţeni din Nigeria, cinci femei şi doi bărbaţi, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 20.10.2016, în jurul orei 22.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara care executau misiune cu autospeciala cu termoviziune au observat un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp, dinspre Serbia spre România,

Imediat poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în cadrul căreia au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Gaiu Mic, şapte persoane, care nu vorbeau limba română, pe care le-au transportat la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni nigerieni, doi bărbaţi şi cinci femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 ani. Aceştia au declarat că au trecut frontiera pe jos din Serbia în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunţate şi autorităţile sârbe, pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

  • Şapte nigerieni, opriţi la graniţa cu Serbia

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe