Şapte cetăţeni din Siria, Camerun si Maroc, depistați de poliţiştii de frontieră de la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I - judeţul Arad au depistat şapte cetăţeni străini, proveniţi din Siria, Camerun şi Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 30.12.2020, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei persoane care se îndreptau, pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Imediat, cei trei cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul sectorului, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Siria, Camerun şi Maroc, doi adulți, în vârstă de 23 şi 24 de ani şi un minor, în vârstă de 17 de ani.

Tot în data de 30.12.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean olandez, în vârstă de 60 ani, conducând un automarfar înmatriculat în Olanda. Şoferul transporta mobilă pe ruta Turcia - Franţa.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, sub semiremorca automarfarului, pe două dintre axe, au fost descoperite ascunse două persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Maroc, un bărbat în vârstă de 24 de ani şi un minor în vârstă de 15 ani.

Alte două persoane, cetăţeni sirieni, în vârstă 18, respectiv 31 de ani, au fost depistate tot de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria.

În toate situaţiile polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini,  urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Şapte cetăţeni din Siria, Camerun si Maroc, depistați  de poliţiştii de frontieră de la Nădlac
  • Şapte cetăţeni din Siria, Camerun si Maroc, depistați  de poliţiştii de frontieră de la Nădlac

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe