ROMÂNIA PE CONTUR


Câți dintre noi cunoaștem granițele țării noastre? Acele linii imaginare definite geografic de timp, sacrificii, negocieri și războaie, menite să ne protejeze istoria, cultura și patrimoniul lăsate nouă de strămoși pentru a fi transmise celor care vin după noi.

„Echipa Multimedia” a Poliției de Frontieră, în parteneriat cu „Revista 4x4 Adventure” și cu „Dacia”, având ca partener media emisiunea „Exclusiv în România” difuzată de Televiziunea Română, și-a propus să vă prezinte, pe parcursul unei călătorii de peste 3.000 de km, „frontiera verde” a României.

Cât de fragile dar puternice sunt granițele țării noastre? Ce anume protejăm, de fapt, noi, ROMÂNII? Locuri despre care puțini oameni au auzit și sigur puțini le-au văzut, cu excepția celor care, zi de zi, noapte de noapte, le apără sub egida strămoșescului, „PATRIA ET HONOR”.

Prutul, Siretul, Crișurile, Tisa și Nera, pădurile Sucevei, Munții Maramureșului și ai Carașului, Dunărea și Dobrogea sunt repere pe traseul care va fi străbătut de echipa noastră, în cadrul campaniei on-line „România pe contur”.

Vă invităm să ne urmăriți pe pagina de facebook @politiadefrontiera și să descoperiți „straja” României, localitățile, munții, râurile și fluviul care ne conturează granițele, dar și oamenii, obiceiurile și poveștile lor.

Curioși? Si noi.

  • ROMÂNIA PE CONTUR

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe