Reuniune a Consiliului de Administraţie Frontex

 

În perioada 27 – 28 martie a.c., la Bucureşti, a avut loc cea de-a 74-a Reuniune a Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (FRONTEX). Reuniunea a fost organizată de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia de Frontieră Română, în contextul deținerii de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

La reuniunea Consiliului de Administraţie au luat parte directorul executiv Frontex, domnul Fabrice Leggeri,  reprezentanţi ai statelor membre și ai Comisiei Europene, precum şi reprezentanţi din conducerea FRONTEX, EUROPOL, BESA şi eu-LISA.

Această reuniune este a doua din seria celor cinci întâlniri planificate în anul 2019 şi organizate anual de către Agenţia Frontex, practica fiind ca statul membru care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului U.E. să organizeze una dintre aceste activităţi.

Cu ocazia întrevederii, membrii din conducerea Consiliului de Administraţie au discutat și adoptat decizii menite să asigure buna funcționare a agenției, respectiv implementarea eficientă a activităților operaționale coordonate de Frontex pentru prevenirea migrației ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere, la frontierele externe ale UE.

Astfel, pe parcursul celor două zile ale reuniunii, s-au desfășurat mai multe sesiuni de dezbateri, care au abordat teme precum adoptarea strategiei tehnice şi operaţionale de management integrat al frontierelor la nivel european, pentru implementarea conceptului european de management integrat al frontierei de către fiecare stat membru.

De asemenea, au fost identificate soluții concrete care să satisfacă obiectivele tuturor statelor membre  în legătură cu consolidarea securităţii frontierelor externe ale UE și a cooperării pe problematica returnărilor şi care ia în considerare diferitele contribuţii ale acestora la eforturile comune ale UE (participarea la activităţile agențiilor europene FRONTEX, EUROPOL și Biroul European de Sprijin în domeniul Azilului, susținerea acțiunilor externe ale UE în domeniul migrației şi informarea cu privire la aspecte ce ţin de modificarea Regulamentului privind poliția de frontieră și garda de coastă la nivel european).

  •     Reuniune a Consiliului de Administraţie Frontex
  •     Reuniune a Consiliului de Administraţie Frontex
  •     Reuniune a Consiliului de Administraţie Frontex
  •     Reuniune a Consiliului de Administraţie Frontex

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe